Članak

Konačno imenovan Nezavisni odbor

Konačno je imenovan Nezavisni odbor PFBiH, a imenovani su: Amar Hadžiomerović, Enes Bezdrob i Sead Bardak iz reda Bošnjaka, Mirko Milićević i Zdenko Kovač iz hrvatskog naroda, Branimir Orašanin iz red

Konačno je imenovan Nezavisni odbor PFBiH, a imenovani su: Amar Hadžiomerović, Enes Bezdrob i Sead Bardak iz reda Bošnjaka, Mirko Milićević i Zdenko Kovač iz hrvatskog naroda, Branimir Orašanin iz reda Srba i Elfada Gutić iz reda ostalih.

Inače, nekoliko sati zastupnici su raspravljali o ovom prijedlogu, a najviše zamjerki došlo je od opozicije koja je zamjerala što među kandidatima je jedna žena. 

Nezavisni odbor ne postoji od novembra 2015. godine. Imenovanjem novog NO konačno bi se stekli uvjeti za ispitivanje rada direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača kao i legalnost njegovog rada u službi s obzirom da je već odavno ispunio uslove za penziju.

Zastupnici su u Predstavničkom domu PFBiH su bez rasprave, imenovali i Odbor za žalbe građana u sastavu: Adis Drnda, Goran Brkić i Zoran Jevtić, te članove Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju Muradifa Husića, Anelu Mustafić i Mladenku Bošković.

Ovo imenovanje treba potvrditi i Dom naroda PFBiH. 

 

#BiH