Članak

Dino Đurbuzović novi trener Olimpica

Stručni štab još uvijek nije kompletiran to će se desiti u narednim danima.

SARAJEVO, (Patria) - FK Olimpik je ozvaničio angažovanje Dine Đurbuzovića kao novog trenera.

Sportski direktor Vukova Emir Hadžić objasnio je kako je došlo do raskida saradnje sa Mirzom Varešanovićem te angažovanjem Đurbuzovića.

- Tokom jučerašnjeg dana smo uz želju Mirze Varešanovića rastali uz korektan odnos jer se zasitio Prve lige FBiH. Sve se završilo na gospodski način i ovom prilikom mu se zahvaljujem. Loše smo odigrali utakmicu u Kupu, ali još uvijek imamo šansi za prolazak dalje zbog čega smo požurili sa odabirom novog šefa stručnog štaba. Angažovanje Đurbuzovića je sigurno pozitivna šok terapija, radi se o treneru koji može donijeti nešto novo i pozitivno ekipi, imat će dovoljno vremena da analizira tim i da u nastavak sezone uđemo što spremniji - rekao je Hadžić.

Đurbuzović nije krio zadovoljstvo što je izabran za novog trenera sarajevskog prvoligša.

- Direktor je rekao kako se vodio razgovor, kako smo došli do završnice razgovora, prihvatio sam ovu ulogu iz razloga što vidim da klub ima velike ambicije, to je bilo evidentno tokom razgovora sa članovima Upravnog odbora, ovo će biti jedan izazov za mene, ali želja svih nas je da nastavimo put da se Olimpik vrati u Premijer ligu i da utakmicu u Kupu odigramo što bolje vidjet ćemo kakav će biti rezultat - rekao je Đurbuzović po predstavljanju.

- Danas smo odradili trening ‘upoznavanja’, dosta igrača poznajem, mislim da igrački kadar ima potencijala, pokušat ćemo ih razbuditi da odgovorimo zahtjevima i da ispunimo cilj, a to je povratak u Premijer ligu.

Stručni štab još uvijek nije kompletiran to će se desiti u narednim danima.

#Sport