Članak

Stari Dodik i u Novoj 2018.: RS nazvao državom, građani nikad siromašniji!

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik se obratio putem videoklipa u kojem je čestitao Novu godinu, ali i spomenuo je neustavni "dan RS", 9. januar.

BANJA LUKA, (Patria) Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik se obratio putem videoklipa u kojem je čestitao Novu godinu, ali i spomenuo jneustavni "dan RS", 9. januar.

Napomenuo je kako se nada da će ovaj bh. entitet nastaviti sa razvojnom politikom u narednoj godini i izrazio želju za više povjerenja u RS.

- Svima vama, vašim porodicama želim sve najbolje u novoj godini, želim sretan Božić onima koji slave, kao i 9. januar u nadi da ćemo svi biti okupljeni i imati više povjerenja u nas same, u našu 'državu' RS - rekao je između ostalog je Dodik.

S druge strane Dodik i njegov SNSD ne odgovaraju niti pojašnjavaju optužbe da su najveća katatrofa koja je mogla pogoditi RS, jer se od završetka rata do danas nikada nije teže živjelo u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

Iz opozicije upozoravaju da svega nekoliko izabranih porodica u RS-u žive luksuzno s novcem koji su "dobili" iz budžeta, istovremeno lijekovi su sve skuplji, radnici sve siromašniji, zaposlenih je sve manje, a mladi traže način kako da pobjegnu iz RS.

#BiH