Članak

Nove prijetnje poslanici Tepić, Živković kritikuje da neofašisti imaju podršku Vučića

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić objavila je sinoć fotografije grafita ispisanih protiv nje na dvije lokacijа u centru Beograda.

BEOGRAD, (Patria) - Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić objavila je sinoć fotografije grafita ispisanih protiv nje na dvije lokacijа u centru Beograda.

Dva grafita su ispisana na fasadi jedne zgrade u Dečanskoj ulici, treći u Ulici Kneza Miloša na fasadi zgrade kod nekadašnje ambasade SAD, a četvrti na metalnoj ogradi gradilišta gde je nekada bila ambasada SAD, a gdje su i u decembru bili ispisani isti grafiti protiv nje.

Ispisano je "Marinika shvati nećemo stati!" i "Mariniku u zatvor!".

Tepić je fotografije sa grafitima objavila večeras na društvenoj mreži Тwitter uz navod "Centar grada Beograda, danas. Smrt fašizmu", javila je Beta. 

„Opet preteći grafiti 'Marinika shvati nećemo stati' u Beogradu. Kao i 13. decembra.

Dan ranije je SNP 1389 Miše Vacića objavio: Ako država kapitulira predamnom, oni neće.

Mjesec kasnije osniva Srpsku desnicu uz podršku SNS. Ja ni do danas iz MUP-a nemam procjenu moje bezbednosti“, napisla je Tepić, prenosi agencija Patria.

Tepić je ranije podnijela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih prijetnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

Ona je dobila prijetnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža pošto je u skupštini postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa (nekadašnji portparol desničarskog pokreta "SNP 1389" i bivši savetnik u Kancelariji za Kosovo) Mišom Vacićem".

Tepić je nedavno uputila i otvoreno pismo u kome je pozvala nadležne državne organe da preduzmu "konkretne i nedvosmislene korake u suzbijanju dalje fašizacije našeg društva".

Predsjednik Naše stranke Zoran Živković izjavio je da „Neofašisti imaju otvorenu podršku Aleksandra Vučića i ostalih SNS-ovaca.“

#BiH