Članak

Zvizdić sa ambasadorom Hagelbergom razgovarao o političkim i ekonomskim prilikama

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Hagelberg su razgovarali i o značaju zaštite okoliša i saglasili se da je zagađenje zraka jedno od najvećih problema kojem treba posvetiti veću pažnju.

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić održao je sastanak sa ambasadorom Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersom Hagelbergom.

Razgovarali su o aktuelnim političko-ekonomskim prilikama u državi, sa posebnim akcentom na reformske procese i ispunjavanje uslova za članstvo u Evropskoj uniji i NATO paktu.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio građanima i Vladi Švedske na ogromnoj podršci koju su pružili Bosancima i Hercegovcima u vrijeme agresije i nakon toga. Detaljno je informisao ambasadora Hagelberga o ciljevima Vijeća ministara BiH i o stepenu realizacije odgovora na Upitnik koji je Bosna i Hercegovina dobila od Evropske komisije.  Istaknuli su značaj daljnjih aktivnosti BiH ka integracijama u Evropsku uniju, kao i interes za nastavak zajedničke saradnje između dvije države.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Hagelberg su razgovarali i o značaju zaštite okoliša i saglasili se da je zagađenje zraka jedno od najvećih problema kojem treba posvetiti veću pažnju. Izrazili su mišljenje da je u ovom segment moguće učiniti mnogo više kako bi se stanovnici zaštitili i više informirali o zagađenju  i njegovoj štetnosti, u skladu sa evropskim standardima. Obostrano su iskazali spremnost za nastavak saradnje i za zajedničke i ujedinjene napore, kako bi se ponalazila rješenja koja bi osigurala društvo sa održivom zaštitom okoliša u Bosni i Hercegovini.

#BiH