Članak

Posebna tematska sjednica Parlamenta zbog 10 institucija koje su dobile mišljenje s rezervom

U nastavku sjednice Predstavničkog doma PSBiH usvojen je zaključak da se održi posebna sjednica ovog doma za razmatranje revizorskih izvještaja za one institucije koje u dobile mišljenje s rezervom od

SARAJEVO, (Patria) - U nastavku sjednice Predstavničkog doma PSBiH usvojen je zaključak da se održi posebna sjednica ovog doma za razmatranje revizorskih izvještaja za one institucije koje u dobile mišljenje s rezervom od Ureda za revizorske izvještaje.

Većina zastupnika podržala je ovaj zaključak Nikole Špirića (SNSD),a ranije su i zastupnici SBB-a imali sličan zaključak.

Tako će poslanici na posebnoj sjednici razmatrati izvještaje revizora za Ministarstvo odbrane, Ministarstvo vanjskih poslova, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela, Graničnu policiju, Ministarstvo sigurnosti, Uprava za indirektno oporezivanje, Agencija za identfikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka, Visoko sudsko i tužilačko vijeće, Državna agencija za istrage i zaštitu i Tužilaštvo BiH.

Zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma PSBiH Šefik Džaferović u toku rasprave je kazao da je za njega rasprava o finansijskoj reviziji državnih institucija jedna od najvažnijih rasprava u Parlamentarnoj skupštini BiH.

On je istakao da Ured za reviziju BiH nema zakonsku mogućnost da bilo koga sankcioniše i da zakonodavna vlast to ne može tražiti od ove institucije.

#BiH