Članak

Fišo: Za tramvajsku prugu do Hrasnice nema finansijske konstrukcije, ali je želimo graditi

Na pitanje zastupnika Edina Forte o najavama načelnik općine Ilidža da će se graditi pruga od Ilidže do Hrasnice, ministar je kazao da nije zatvorena finansijska konstrukcija.

SARAJEVO, (Patria) -  Na današnjoj sjednici Skupštine KS zastupnici su postavljali pitanja o stanju u GRAS-u kao i planovima o rekonstrukciji pruge, izgradnji tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, nabavci vozila...

Ministar saobraćaja Mujo Fišo kazao je da su 2,5 miliona KM u ovogodišnjem Budžetu izdvojena za rekonstrukciju pruge i to je planirano na dionici od Marijin Dvora do S krivine. Fišo je kazao i da će biti proveden tender za rekonstrukciju od S krivine do Ilidže. 

Na pitanje zastupnika Edina Forte o najavama načelnika općine Ilidža Senaida Memića da će se graditi pruga od Ilidže do Hrasnice, ministar je kazao da nije zatvorena finansijska konstrukcija.

- Tek kad uradimo glavni projekat možemo govoriti o tome. Ali mi želimo to da radimo i gradimo - kazao je Fišo.

Načelnik Memić je krajem decembra prošle godine kazao da će se pruga napraviti, pa makar „radnim akcijama“.

- Do jeseni ćemo je napraviti kad bi je s kozom orali. Još ne postoji tačna putanja odnosno da li će ići zelenom površinom ili desnom stranom ceste. Općina će finansirati i imamo obećanje KS. Vrijednost je 15 miliona KM. Meni je još tri godine do odlaska u penziju valjda bi to trebao ostaviti – kazao je tada Memić.

#BiH