Članak

Bećirović povodom smrti Dževada Karahasana: Otišao je vrhunski intelektualac i pisac, koji je dao ogroman doprinos nauci i akademskoj zajednici

Dževad Karahasan rođen je u Duvnu 1953. godine. Autor je brojnih knjiga, eseja, drama...

(Patria) - Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je saučešće povodom smrti bosanskohercegovačkog književnika, profesora i akademika Dževada Karahasana.

“Duboko me je potresla vijest o smrti našeg velikog književnika, profesora i akademika Dževada Karahasana.To je veliki gubitak za njegovu porodicu, prijatelje i Bosnu i Hercegovinu. Profesor Dževad Karahasan ostat će upamćen kao vrhunski intelektualac i pisac, koji je dao ogroman doprinos nauci i akademskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, Evropi i cijelom svijetu.

Njegove knjige, prevedene na više od petnaest jezika, zauvijek će svjedočiti o njegovom književnom stvaralaštvu. Izjavljujem iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su imali čast poznavati akademika Dževada
Karahasana", naveo je Bećirović.

Dževad Karahasan rođen je u Duvnu 1953. godine. Autor je brojnih knjiga, eseja, drama...

Za svoj rad nagrađen je brojnim priznanjima, a jedna od najznačajnijih je Goetheova nagrada za književnost, koja nosi ime po najsvestranijem njemačkom književniku i misliocu Johannu Wolfgangu von Goetheu.

#BiH