Članak

Kreativ Fest: Studentski festival vizualnih umjetnosti

Kreativ je studentski festival vizuelnih umjetnosti usmjeren ka ujedinjenju studenata kroz njihove vještine i talente.

SARAJEVO, (Patria) - Studenti Odsjeka za grafički dizajn i multimediju Internacionalnog Burch Univerziteta u Sarajevu spremili su prvo izdanje studentskog festivala vizuelnih umjetnosti Kreativ koji će se održati do 26. do 28. maja na kampusu Internacionalnog Burch univerziteta.

Kreativ je studentski festival vizuelnih umjetnosti usmjeren ka ujedinjenju studenata kroz njihove vještine i talente. Uz intenzivan kulturni, edukativni i takmičarski program kreiraju se prilike za prepoznavanje studenata kao mladih umjetnika i značajnih karika u razvoju kulture i kreativne industrije.

Srednjoškolci i studenti imat će priliku okušati se u maratonskim poduhvatima kroz takmičarski program Festivala, a svi entuzijasti kreativne industrije moći će ispratiti izložbe i projekcije studentskih radova te predavanja i radionice poznatih stručnjaka - Seida Tursića (Rocksteady Studios London), Jelenu Grahovac (McCann Beograd), te Zlatka Ganića (Fabrika Sarajevo). 

Kreativ je produkt težnje studenata za kvalitetno razvijanje u kreativnoj industriji. Festival skreće pažnju na mlade umjetnike i njihov rad. Pomaže im da formiraju svoju mrežu poznanstava kroz koju mogu dobiti priliku za plasiranje na tržište rada. Ostalo je još malo vremena za prijavu na Kreativ fest. Kreativci, čekamo vas: https://linktr.ee/prijave.
 

#Lifemagazin