Članak

Rusija tvrdi da je presrela dvije britanske krstareće rakete 'Storm Shadow'

Ruske snage presrele su dvije krstareće rakete dugog dometa Storm Shadow koje je Ujedinjeno Kraljevstvo isporučilo Ukrajini.

(Patria) - Ruske snage presrele su dvije krstareće rakete dugog dometa Storm Shadow koje je Ujedinjeno Kraljevstvo isporučilo Ukrajini, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je također saopštilo da je presrelo rakete HIMARS i HARM manjeg dometa koje je proizvela SAD i oborilo 12 dronova u posljednja 24 sata, prenosi Reuters.

Rusija nije precizirala gdje su se presretanja dogodila, ali je to objavila na svom dnevnom brifingu ministarstva odbrane, gdje daje najnovije informacije o tome kako naziva „specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini.

Ministarstvo odbrane Ukrajine nije odmah dalo komentar o ovim ruskim tvrdnjama. Kijevski zvaničnici su ranije rekli da će se oružje koje je isporučio Zapad koristiti isključivo protiv ruskih snaga unutar Ukrajine.

Napadi dronova zabilježeni su u subotu duboko unutar ruske teritorije, pogađajući instalacije naftovoda. Rusija je za takve napade okrivila Kijev, iako Ukrajina nije javno priznala da je pokrenula napade na ciljeve unutar Rusije.

#Svijet #Rusija #Ukrajina #UjedinjenoKraljevstvo