Članak

Okončana sezona Premijer lige BiH, pogledajte rezultate i konačnu tabelu

Sloboda je na prepunom Tušnju ugostila Željezničar, u meču u kojem je do opstanka mogla samo pobjedom, no gosti su slavili sa 2:1.

SARAJEVO, (Patria) - Utakmicama posljednjeg, 33. kola danas je spuštena zavjesa na još jednu sezonu Premijer lige BiH u fudbalu. U niži rang takmičenja sele tuzlanska Sloboda i trebinjski Leotar.

Sloboda je na prepunom Tušnju ugostila Željezničar, u meču u kojem je do opstanka mogla samo pobjedom, no gosti su slavili sa 2:1.

Željo se tako plasirao se u Evropu, te zahvaljujući porazu Sarajeva na Koševu od Igmana sezonu okončao na trećem mjestu, iza Zrinjskog i Borca.

Sarajevski Plavi do vodstva dolaze u 7. minuti pogotkom Brazilca Santosa. Isti strijelac na 2:0 povisio je u 51. minuti. Sve što je Sloboda uspjela uraditi je postići počasni pogodak preko Jusića u 87. minuti susreta.

Rezultati današnjih mečeva posljednjeg kola (Foto: Rezultati.com)

Tuzlaci su sezonu okončali na posljednjoj, 12. poziciji. Zajedno sa Slobodom iz Premijer lige BiH ispada i trebinjski Leotar. Trebinjci su danas na Policama slavili protiv Širokog Brijega, rezultatom 2:1.

Kad su u pitanju ostali mečevi, timovi koji su uoči ovog kola bili u grčevitoj borbi za opstanak slavili su pobjede protiv velikih favorita.

Igman je u golijadi na Koševu savladao Sarajevo sa 4:2. Tuzla City je u Srebreniku "pregazio" Zrinjski sa 3:0, dok je Sloga u Doboju bila bolja od Borca sa 2:1.

#Sport #FKSarajevo #Fudbal #PremijerLigaBiH #Željezničar