Članak

Zuhrić optužio Vladu KS za populizam: Smanjivanje brzine samo će dodatno paralizovati grad

Najava mjere vam je toliko iracionalna da pokazuje samo zbunjenost i strah u vrijeme krize.

SARAJEVO, (Patria) - Najava obezglavljene Vlade KS da spusti dopuštenu brzinu u Sarajevu, kao odogovor na ubistvo Azre Spahić je suluda i neodgovorna, smatra zastupnik DF-a u Skupštini KS Albin Zuhrić.

"Nesreća se nije desila zato što je neko vozio propisanom brzinom i poštovao pravila koja imamo na snazi, nego baš suprotno.

Smanjivanje brzine na glavnoj saobraćajnici na 50 km/h će samo paralizovati grad dodatno, a neki Berberovići će i dalje voziti pijani, bez vozačke, duplo brže od ograničenja.

 

Najava obezglavljene Vlade KS da spusti dopustenu brzinu u Sarajevu, kao odogovor na ubistvo Azre Spahic je suluda i neodgovorna.

Nesreca se nije desila zato sto je neko vozio propisanom brzinom i postovao pravila koja imamo na snazi, nego bas suprotno. Smanjivanje brzine na…

— Albin Zuhric (@ZuhricAlbin) May 28, 2023

Najava mjere vam je toliko iracionalna da pokazuje samo zbunjenost i strah u vrijeme krize.

Ostavite se populizma kojem pribjegavate u stanju panike, i rješavajte problem koji zaista imamo, da nemamo mogućnost oštro kažnjavati ljude poput Berberovića, zatvarati ih i naplaćivati im kazne koje će ih ostaviti bez imovine", naveo je Zuhrić na svom Twitter profilu.

#BiH #VladaKantonaSarajevo #DF #AlbinZuhrić