Članak

SLUČAJ MEMIĆ Apelaciono vijeće odobrilo da se saslušaju doktori Žujo, Kučukalić i Dizdarević

Advokat Ifet Feraget kazao je da se već osam godina pokušava dokazati ubistvo Dženana Memića. 

(Patria) - Apelaciono vijeće Suda BiH, prihvatilo je sve prijedloge Tužilaštva BiH te je odlučeno da će se na ročištu 7. juna pojaviti dr. Hamza Žujo, dr. Abdulah Kučukalić i dr. Kemal Dizdarević. 

Na današnjem ročištu reprodukovan je snimak svjedočenja Irhada Kosa u kojem se jasno ističe da su snimci sa hotela Kristal iz februara 2016. godine namjerno obrisani. 

Otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić kazao je nakon današnjeg ročišta da se osjeća dobro i da ima puno povjerenje u rad Tužilaštva i Suda BiH. 

"Znali smo da je neko namjerno obrisao snimak. Sedmog juna prestaju laži Alise Mutap, prestaje kriminal Dalide Burzić, Sabine Sarajlija. Branko Perić nije dozvolio svjedočenje Kemala Dizdarevića. Ta amnezija je bila potreba Dalide Burzić. Dokazat ćemo da Alisa Mutap nikada nije imala amneziju. Imamo još snage, izdržat ćemo i ovo. Nakon ovoga protiv Alise Mutap ide i drugi postupak", kazao je Memić.

Advokat Ifet Feraget kazao je da se već osam godina pokušava dokazati ubistvo Dženana Memića. 

"Tužilaštvo je uspjelo dokazati uz angažman Irhada Kosa da nestanak struje ne uzrokuje nestanka snimka. Što se tiče Alise Mutap, ne bih prejudicirao, ali smatram da boljih stručnjaka od dr. Žuje, Kučukalića i Dizdarevića mi nemamo. Hvala vijeću što je usvojio taj prijedlog Tužilaštva. Presuda Branka Perića koja je pala zbog bitnih povreda odredaba pala bi i zbog pogrešne primjene materijalnog prava. Dženan Memić je ubijen, a otac zaslužuje punu istinu ko su sporedni krivci Branka Perića i ko su ubice", kazao je Feraget. 

Kada je riječ o istrazi za ubistvo ona je intenzivirana, a među osumnjičenim su Dalida Burzić, Meris Ćato, Vahid Ćosić... 

#BiH