Članak

Sarajevska pahuljica bit će dodijeljena Ismailu Zulfiću

Ismail je kao šestogodišnjak postao član Plivačkog kluba Spid koji je osnovao Amel Kapo. To je jedini plivački klub u BiH za djecu i osobe sa invaliditetom. Zulfić je osim plivanja, naučio i skijati,

SARAJEVO, (Patria) - Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je odluku da nagradu "Sarajevska pahuljica" dodijeli Ismailu Zulfiću za ostvaren izuzetan uspjeh na takmičenju u oblasti sporta. Inače, ova nagrada se dodjeljuje pojedincima i grupama, koji su ostvarili izuzetne rezultate na očuvanju i unaprjeđenju općedruštvenih vrijednosti, kao i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Ismail je još kao nepuni šestogodišnjak postao član Plivačkog kluba Spid koji je osnovao Amel Kapo. To je jedini plivački klub u BiH za djecu i osobe sa invaliditetom. Zulfić je osim plivanja, naučio i skijati, a već je dobitnik brojnih medalja na plivačkim takmičenjima u BiH, ali i regiji. 

Krajem prošle godine Zulfić je proglašen najperspektivnijim sportistom BiH na Izboru sportiste godine osoba s invaliditetom koje je organizovao Sportski savez invalida FBiH.

#Sport