Članak

EP BiH u ovoj godini izdvaja više od sedam miliona KM za održavanje licenci?

Sektor za informaciono-komunikacijske tehnologije (IKT) Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH (EP) usvojio je krajem februara plan nabavi za 2018. godinu.

SARAJEVO, (Patria) - Sektor za informaciono-komunikacijske tehnologije (IKT) Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH (EP) usvojio je krajem februara plan nabavi za 2018. godinu.

Prema tom planu nabavki, objavljen na zvaničnoj stranici kompanije, EP BiH će u ovoj godini izdvojiti 11,205 miliona KM za održavanje licenci i održavanje i nabavku opreme. Najviše novaca bit će potrošeno za održavanje Microsoft licenci, na koje će EP izdvojiti više od 2,6 miliona KM i nešto više od 4,8 miliona KM za održavanje SAP licenci. 

U decembru 2017. godine posao održavanja dijela SAP-a u Elektroprivredi BiH dodijeljen je banjalučkoj firmi Lanaco. Tu odluku potpisao je izvršni direktor za ekonomske poslove EP BiH Muhamed Ražanica. 

Posao održavanja SAP-a u EP BiH ranije je obavljala firma b4b iz Zagreba.

Drugoj banjalučkoj firmi Nites d.o.o. ranije je u Elektroprivredi BiH dodijeljen ugovor za održavanje „Oracle“ licenci, vrijedan blizu milion KM.  

Osim generalnog direktora EP BiH Bajazita Jašarevića, Plan nabavki IKT za 2018. godinu potpisuje i rukovodilac sektora Jasmin Lizde.

Odluka je stupila na snagu danom donošenja 28. februara ove godine, piše Patria.

#Biznis