Članak

Brojne čestitke zvaničnika povodom Uskrsa i Pesaha

Također želim da vas Uskrs, kao simbol nade, ispuni optimizmom prema budućnosti koja će nam svima donijeti daljnji napredak i dobrobit - kaže se u čestitki premijera Novalića.

BiH, (Patria) - Povodom katoličkog praznika Uskrsa i jevrejskog praznika Pesaha brojni zvaničnici uputili su čestitke katolicima i Jevrejima. Član Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je čestitku povodom Uskrsa.

- Isusovo uskrsnuće je jedinstven, najradosniji događaj u ljudskoj historiji, temelj je kršćanskog života i postojanja. Uskrs, radosna je vijest za sve, jer je u Isusovom uskrsnuću život pobijedio smrt, pa je to blistavi dan pobjede koji se opire beznađu i potiče pozitivne promjene. 

U svečanoj atmosferi blagdana najveće kršćanske istine, sa željom da Uskrsli u naše živote unese novu vedrinu i snagu, pridonese da odnos među narodima i građanima u cijeloj zemlji bude iskreniji, svim biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu želim sretan, radostan  i blagoslovljen Uskrs.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je, uime Vlade FBiH i svoje lično, uskršnju čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

- Naiskrenije vam čestitam vaš najveći vjerski blagdan, uz želju da ga provedete u dobrom raspoloženju, okruženi članovima porodice, prijateljima i komšijama. U duhu tradicije ovih naših prostora, vašem velikom prazniku raduju se, u što sam siguran, pripadnici svih drugih konfesija u Bosni i Hercegovini.

Također želim da vas Uskrs, kao simbol nade, ispuni optimizmom prema budućnosti koja će nam svima donijeti daljnji napredak i dobrobit - kaže se u čestitki premijera Novalića. 

Novalić je čestitao i Pesah Jevrejima u BiH.

- Uz iskrene čestitke povodom ovog velikog praznika želim da vam naredni dani donesu mir i blagostanje, ličnu sreću, zdravlje i ojačaju vjeru u sretniju budućnost. Praznik svjetlosti i slobode provedite u krugu, najbližih, porodice, prijatelja i komšija s kojim dijelite zajednički život u jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini u kojoj su Jevreji uvijek imali posebno mjesto i ulogu. Neka vam je sretan Pesah - kaže se u čestitki koju je povodom ovog praznika uputio premijer FBiH Fadil Novalić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je uskršnju čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, svećenstvu i svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

- U ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, čestitam vam Uskrs sa željom da ga provedete sa svojim porodicama, rodbinom i prijateljima. Siguran sam da samo zajedno svi možemo ići ka sretnijoj, boljoj i prosperitetnijoj budućnosti. Želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

#BiH