Članak

Mora se spriječiti jezik zla i mržnje Vojislava Šešelja

Njegovu bahatost, bezobrazluk i zle namjere, potrebno je što prije zaustaviti - poručili su iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

NOVI SAD, (Patria) - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je osudila pretnje i uvrede koje je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio novinarki dnevnog lista Danas Jeleni Diković i aktivistkinjama organizacije “Žene u crnom“.

- Vojislav Šešelj je svoje “junaštvo“ pokazao u sudnici Specijalnog suda za ratne zločine u toku suđenja optuženima u slučaju ubistva 1.303 civila bošnjačke nacionalnosti u selu Kravica kod Srebrenice.

Rječnik mržnje i širenja straha, koji je svojstven Vojislavu Šešelju, predstavlja veliku opasnost za naše društvo.

Devedesete godine svjedoče o posljedicama politike mržnje koju su promovisali i sprovodili Šešelj i njemu slični, kažu u LSV i dodaju da je posebno opasno nereagovanje državnih organa, koji Šešelju dopuštaju da širi mržnju.

- Hoće li država reagovati i početi da poštuje svoj Ustav i zakone? Šešelj je oduvijek bio političar loših namjera, koji nije vodio računa o interesima države i građana.

Njegovu bahatost, bezobrazluk i zle namjere, potrebno je što prije zaustaviti - poručili su iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Podsjećamo, Vojislav Šešelj je prije nekoliko dana u Beogradu također vrijeđao i Majke Srebrenice optuživši ih da su "ogromno bogatstvo stekle na krvi možda ubijenih sinova i muževa a možda im je “lijepo da glume kako su žrtve da bi dobijale pare da optužuju srpski narod za genocid”.

#Region