Članak

Završen 9. Sarajevo Business Forum

9. SBF ugostio je 1800 učesnika iz 50 zemalja svijeta, predstavljeno je 250 projekata, a održano je 365 B2B sastanaka. Ove godine rekordan broj novinara izvještavao je sa konferencije

SARAJEVO, (Patria) - 9. Sarajevo Business forum ove godine ugostio je 1800 učesnika iz 50 zemalja svijeta, predstavljeno je 250 projekata, a održano je 365 B2B sastanaka.  Ove godine rekordan broj novinara izvještavao je sa konferencije na kojoj je bilo akreditovan 371 predstavnik medija, što je za 15% više nego prošle godine, istaknuto je na zatvaranju Foruma.

- Zadovoljstvo mi je što smo ovim SBF-om uspjeli poručiti da u regionu gledamo jedni na druge kao na priliku, a ne kao prijetnju - izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke, na ceremoniji zatvaranja 9.SBF-a i dodao “Naredne godine, za jubilarno deseto izdanje, kao organizatori imat ćemo veliki izazov, a to je da sve ove brojeve povećamo za bar 30%."

- Umrežavanje je kontinuirana aktivnost i mi vam stojimo na raspolaganju i naredne godine do sljedećeg SBF-a 2019. godine kako bi zajedno radili na traganju za prilikama za investiranje - kazao je Bukvić.

#Biznis