Članak

Željo i Zrinjski u utakmici sezone na Grbavici odlučuju o prvaku države

Uoči derbija Zrinjski je prvi na tabeli sa tri boda više od drugoplasiranog Željezničara, pa timu sa Grbavice u ovom duelu odgovara samo pobjeda kako bi zadržali šanse da se do kraja bore za naslov pr

SARAJEVO, (Patria) - Fudbaleri Željezničara i Zrinjskog večeras na stadionu Grbavica igraju derbi utakmicu 7. kola Lige za prvaka BiH. Utakmica s pravo nosi epitet derbija sezone, jer njen ishod može odlučiti i prvaka države.

Uoči derbija Zrinjski je prvi na tabeli sa tri boda više od drugoplasiranog Željezničara, pa timu sa Grbavice u ovom duelu odgovara samo pobjeda kako bi zadržali šanse da se do kraja bore za naslov prvaka.

Trener Željezničara Admir Adžem uoči utakmice vjeruje da njegovi igrači mogu napokon odigrati jednu dobru utakmicu u upisati pobjedu.

- Oni imaju tri boda više od nas i u povoljnijoj su poziciji, a ono što mi možemo obećati je da ćemo učiniti sve da tu prednost anuliramo kako bi utrku za prvaka učinili neizvjesnom do samog kraja – kaže Adžem.

Trener plavih u ovoj utakmici neće moći računati na povrijeđenog Sinišu Stevanovića i Sinana Ramovića, koji ima tri žuta kartona, dok je trener Adžem odlučio vratiti u tim suspendovanog Asima Zeca.

- Što se tiče Zeca, on je bio suspendovan, ali izvinio se igračima i stručnom štabu, te će konkurisati za utakmicu gdje nam je potreban svaki igrač. Naravno da jesam optimističan, da nisam ne bih bio tu, vjerujem u ove momke i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu – optimističan je trener plavih.

Jedan od najboljih igrača Željezničara Jovan Blagojević također vjeruje da on i njegovi saigrači mogu odigrati kvalitetnu utakmicu.

- Čeka nas jedna teška utakmica, igramo malo lošije u posljednje vrijeme, ali nadam se da ćemo to popraviti i vratiti se u borbu za titulu. Dugujemo to sebi i našim navijačima i nadam se da ćemo uspjeti da pobijedimo Zrinjski - kazao je Blagojević.

Trener Zrinjskog Blaži Slišković smatra da bi za njegove igrače na Grbavici bio dobar i jedan bod.

- Idemo od utakmice do utakmice. Ne razmišljamo o kalkulacijama. Uvijek težimo atraktivnom fudbalu i uvijek idemo na pobjedu. Tako ćemo igrati i na Grbavici, iako mnogi smatraju kako je i remi u Sarajevu pozitivan rezultat - rekao je Slišković.

Slišković protiv Željezničara neće moći računati na povrijeđenog Semira Pezera, dok se u ekipu vraća Pero Stojkić.

Utakmica se igra u 19 sati na stadionu Grbavica.

#Sport