Članak

Skopljaković: Visoki predstavnik mora zaustaviti novi pohod vladajućih na krađu glasova

Upravo zato smatraju u HS-u visoki predstavnik Valentin Inzko morao bi odmah aktivirati svoje ovlasti i nametnuti tehničke izmjene Izbornoga zakona koje se prioritetno tiču video nadzora na glasačkim

BiH, (Patria) - Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković pozvao je Visokoga predstavnika u BiH Valentina Inzka da iskoristi svoje ovlasti i nametne tehničke izmjene Izbornoga zakona, ukoliko one ne budu usvojene u Parlamentu BiH.

- Prijeti nam ponovna izborna krađa, tu više nema nikakve dvojbe. Destruktivci iz HDZ BiH i njihovi istomišljenici uplašili su se izbornoga poraza i zaslužene kazne od naroda kojeg godinama varaju, prvo na glasačkim mjestima a onda i katastrofalno lošim obnašanjem vlasti i vođenjem politike.

Nedolazak na sjednicu Doma naroda je čisto političko spletkarenje sa jedinim ciljem da se do dana raspisivanja parlamentarnih izbora ne usvoje tehnička unapređenja procesa glasovanja i ostavi prostor za već uhodane ali i raskrinkane krađe glasova i druge makinacije – kaže Skopljaković.

Upravo zato smatraju u HS-u visoki predstavnik Valentin Inzko morao bi odmah aktivirati svoje ovlasti i nametnuti tehničke izmjene Izbornoga zakona koje se prioritetno tiču video nadzora na glasačkim mjestima i skeniranja glasačkih listića.

Visoki predstavnik mora zaustaviti novi pohod vladajućih na krađu glasova te omogućiti fer i poštene izbore, to je najmanje što ovaj narod zaslužuje. U naprednim demokratskim državama izbori su istinski festival demokracije dok je u BiH  upravo suprotno, gušenja demokratskih prava i dostojanstva birača pa i onih umrlih. Siguran sam da će uz tehničke izmjene Izbornoga zakona na glasačkim mjestima u listopadu biti spektakularnih iznenađenja na radost i zadovoljstvo stotina tisuća izvaranih i osiromašenih građana u BiH koji žele promjene a ne egzodus u druge zemlje – navode iz HS-a.

#BiH