Članak

Vlada Njemačke: Nema promjena granica na Zapadnom Balkanu

Kako su naglasili, pregovori o pristupanju između Crne Gore i EU već su dobro napredovali, međutim, pozicija Savezne vlade Njemačke ostaje nepromijenjena - kandidati moraju ispuniti sve uslove prije n

BERLIN, (Patria) - Vlada Njemačke nije promijenila stav o nepromjenjivosti granica na Zapadnom Balkanu, koji je kancelarka Angela Merkel javno iznijela 13. avgusta, govoreći o teritorijalnim razgraničenjima, što je ponovila i u nedavnom razgovoru sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom - kazali su iz Vlade Njemačke za podgorički list Pobjeda.

- Kancelarka Merkel je ponovila da je teritorijalni integritet država Zapadnog Balkana uspostavljen i nepovrediv. Ovo je i dalje stav Savezne vlade. Savezna vlada snažno podržava napore EU da posreduje u održivim rješenjima između Srbije i Kosova - naglasili su iz Vlade Njemačke.

Kako su naglasili, pregovori o pristupanju između Crne Gore i EU već su dobro napredovali, međutim, pozicija Savezne vlade Njemačke ostaje nepromijenjena - kandidati moraju ispuniti sve uslove prije nego što se pridruže EU.

- Sveukupan napredak pregovora o pristupanju bit će posebno određen napretkom u oblasti vladavine prava - kazali su iz kabineta kancelarke Merkel.

 

#BiH