Članak

Optužbe na račun Drljevića, istražni organi otkrivaju zašto je prekinut susret Goražda i Olimpika

Sportski radnici Bosansko-Podrinjskog kantona u otvorenom pismu kojeg su poslali na više adresa, načelniku, ministru porta, skupštinskim poslanicima, medijima izrazili su veliku zabrinutost u vezi sa

GORAŽDE, (Patria) - Sportski radnici Bosanskopodrinjskog kantona u otvorenom pismu kojeg su poslali na više adresa, načelniku, ministru sporta, skupštinskim poslanicima, medijima izrazili su veliku zabrinutost u vezi sa dešavanjima u fudbalu u BPK te ističu da je prekid utakmice Goražde – Olimpik posljednja kap u čaši punoj vode.

U otvorenom pismu teško se optužuje Mirsad Drljević, predstavnik BPK u federalnom Nogometnom savezu te kažu da se prekid utakmice desio zbog "lične koristi, niskih pobuda i iz osvetničkih motiva."

- Svima je u gradu još nekoliko dana prije utakmice bilo jasno da se nešto sprema. Ipak, nadali smo se da Drljević, sa svojim izvršiocima neće ići tako daleko. Navikli smo da nas kradu, da nam sviraju penale, da nam daju bespotrebno kartone. Godinama su pokušavali izazvati prekid na našim utakmicama. Znamo da je Drljević spašavao druge klubove, brinuo ko će ući u viši rang, a zagorčavao život klubu iz grada u kojem živi. Nekako smo navikli na te nepravde. Sve smo to trpjeli i istrpjeli. Nakon utakmice s Olimpikom vrijeme je da kažemo dosta – navodi se u pismu.

Drljević je u poruci za Patriju kazao da nije upoznat s bilo kakvim pismom niti ima saznanja o istom.

- Anonimno pismo nije vrijedno moje pažnje. Za ostale afirmativne teme stojim vam na raspolaganju – kazao je Drljević.
Zbog ovakvih dešavanja u pismu se navodi da će se pokrenuti i krivične prijave MUP-u, SIPA-i i da se traži od istražnih organa provjere svih navoda.

- Vrijeme je da se očituje Vlada BPK i gradonačelnik. Nažalost, u NSBiH i Federalni savez ne vjerujemo. Želimo istinu. Zašto godinama Drljević drži taocem naš fudbal, kanton i većinu klubova. Zašto niko ne može napredovati na sudijskim i drugim listama ako ne igra kako on kaže. Goražde je klub svijetlih tradicija. Dalo je kroz bogatu historiju stotine vrsnih igrača, ponosni smo što klub iz našeg kantona slavi sto godinu postojanja, ali nas je pojedinaca sramota – navodi se.

Napominje se u pismu i da će brojne poruke i snimljeni razgovori biti dostavljeni istražnim organima.

- Mi sportski radnici podnijeli smo prijave na mjesta gdje treba i nadamo se da tamo krivci neće imati zaštitnika kao što su godinama imali iz naše BPK Vlade – navodi grupa sportskih radnika.

Javnost treba, ističu, da zna zašto iz fudbala odlaze i čestiti ljudi poput uglednog biznismena i humaniste Senada Islama, zatim, Muhameda Zejnilhodžića.

- Zašto se suspendiraju istinski sportski radnici i treneri s odgovarajućim licencama. Vlada BPK ima šansu da udalji one koji se već hvale, "kako su već istjerali Goražde iz lige". 

#Sport