Članak

Novi ambasador Field: Predanost Velike Britanije BiH nikada nije bila jača

Metju Fild (Matthew Field) novi ambasador Velike Britanije u BiH u svom prvom javnom obraćanju rekao je kako se iskreno raduje poslu u našoj zemlji koju već poznaje i do koje mu je stalo.

SARAJEVO, (Patria) - Metju Fild (Matthew Field) novi ambasador Velike Britanije u BiH u svom prvom javnom obraćanju rekao je kako se iskreno raduje poslu u našoj zemlji koju već poznaje i do koje mu je stalo.

Fild je posebno naglasio kako voli Sarajevo film festival (SFF), te da mu je supruga porijeklom iz Splita. Otac je dva dječaka i voli se baviti sportom, najviše onim ekstremnim - "čuvanjem sinova." 

- Svi se zaista radujemo životu u ovoj divnoj zemlji u narednih nekoliko godina. Nastavljam stopama svojih prethodnika uz pomoć sjajnog tima ambasade -  kazao je Fild u video obraćanju objavljenom na zvaničnoj Facebook stranici britanske Ambasade u Sarajevu.

Ističe kako želi pomoći BiH na euroatlantskom putu koji su izabrali njeni građani.

- Predanost Ujedinjenog Kraljevstva BiH nikada nije bila jača. Ona se ogleda u veoma praktičnoj podršci. Premijerka Tereza Mej (Theresa May) je na nedavnom samitu o Zapadnom Balkanu o Londonu najavila dupliciranje pomoći BiH i regionu - kazao je Fild. 

Svi se zaista radujemo životu u ovoj divnoj zemlji u narednih nekoliko godina. Nastavljam stopama svojih prethodnika uz pomoć sjajnog tima ambasade", rekao je Field. 

Kako kaže, njegov cilj ostaje isti, odnosno želja da pomogne BiH na euroatlantskom putu koji su izabrali građani BiH. 

"Predanost Ujedinjenog Kraljevstva BiH nikada nije bila jača. Ona se ogleda u veoma praktičnoj podršci. Premijerka Theresa May je na nedavnom samitu o Zapadnom Balkanu o Londonu najavila dupliciranje pomoći BiH i regionu", kazao je Field. 

Dodao je kako želi razgovarati s građanima BiH i čuti njihovo mišljenje i prijedloge o tome kako je najbolje da se Velika Britanija angažuje u našoj zemlji. Također je poručio građanima da ga mogu kontaktirati direktno na Twitteru i Instagramu (@MattFieldUK) ili putem stranica Ambasade Velike Britanije (@BritishEmbassySarajevo). 

Na ovu poziciju došao je s dužnosti šefa Političkog odjela Delegacije Evropske unije u Sarajevu.

 

#BiH