Članak

Damir Ivetić: Stanković koji se spominje u tekstu Patrije nije moj rođak

Nisam rođak Beograđanina Stankovića kako se navodi u tekstu Patrije“, rekao je Damir Ivetić, kandidat SNSD-a za Skupštinu Posavskog kantona.

(Patria) – "Nisam rođak Beograđanina Stankovića kako se navodi u tekstu Patrije“, rekao je Damir Ivetić, kandidat SNSD-a za Skupštinu Posavskog kantona.

Na web sajtu Patrije objavljen je tekst „Glasači iz Odžaka prijavili krađu identiteta, otkrili da su već glasali iz Beograda!“

U tekstu se navodi: „Rođak Beograđanina Stankovića je Damir Ivetić, kandidat SNSD-a za Kantonalnu skupštinu u Odžaku. Policija provjerava da li se krađa identiteta može dovesti u vezu sa autoškolom i Ivetićem.“

Porodica iz Odžaka otkrila je da je njihova kćerka Elma Puzić (1999.) već glasala na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini. U bazi Centralne izborne komisije BiH navodi se da je Puzić odobreno da glasa iz Beograda, iz stana izvjesnog Tomislava Stankovića, sa adrese Omorika 3!, otkriva Patria.

Kada su pozvali broj telefona sa adrese koja se spominje u CIK-u, javio se Stanković. Rekao je da on nema ništa s tim, te da o tome više zna njegova kćerka Olja!

Slučaj je prijavljen policiji u Odžaku, a o svemu je upoznata i Centralna izborna komisija.

Nije ovo jedini slučaj u Pasavini gdje je uočena krađa identiteta pred Opće izbore u BiH. Osim Puzić, i Amina Bavrk (1999.) i Junuz Salkanović (1999.) otkrili su da su već glasali iz Beograda s adrese Bele vode, Čukarica. I povratnik iz Austrije Sulejman Džananović otkrio je da je glasao i to iz Siska.

Puzić kaže da je lične podatke jedino davala u lokalnoj autoškoli u kojoj je nedavno završila obuku i polagala vozački ispit. Bavrk i Salkanović tvrde da su također nedavno polagali vozački ispit.

„Postoji još mnogo osoba čija su imena zloupotrebljana u ovom predizborom ciklusu. Ja odgovorno tvrdim da nemam nikakve rodbine u Beogradu“, rekao je Ivetić u telefonskoj reakciji.

#BiH