Članak

Formirana nova skupštinska većina u Zeničko-dobojskom kantonu

Političke stranke SDA, HDZ BiH, S BIH, A-SDA i jedan samostalni zastupnik formirali su skupštinsku većinu sa 18 od 35 poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona

ZENICA, (Patria) -  Političke stranke SDA, HDZ BiH, S BIH, A-SDA i jedan samostalni zastupnik potpisali su dokument "Programski principi djelovanja na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2018.-2022. godina", čime je formirana skupštinska većina sa 18 od 35 poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Zastupnici su također potpisali akt kojim se rukovodstvo Skupštine ZDK obavještava da je formirana nova skupštinska većina u Zeničko-dobojskom kantonu, a posebnim aktom zatraženo je održavanje Kluba Bošnjaka.

Nakon potpisivanja ovog koalicionog sporazuma najavljene su konkretne aktivnosti na formiranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu, prije svega rekonstrukcija rukovodstva Skupštine i izbor skupštinskih radnih tijela, izbor delegata u Dom naroda FBiH, kandidiranje mandatara i izbor nove Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

#BiH