Članak

Nestabilno sa kišom sve do subote, Sarajevo praznično pusto

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima

(Patria) - U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima, što će prevladavati cijeli dan. Tek poslije podne ili u večernjim satima padavina postepeno prestaju.

„U drugom dijelu dana razvedravanje u Krajini i Posavini, a večernjim satima i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 12 do 18 °C“, kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra drugog dana praznika uglavnom će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Glavni grad BiH Sarajevo danas je pusto, očito da loše vrijeme nije spriječilo Sarajlije da slobodne dane iskoriste za štenju van grada.

„U centralnim i istočnim područjima Bosne jutro pretežno oblačno. Poslije podne u centralnim i isočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna temeratura od 15 do 22 stupnja“, navodi se u prognozi.

U petak će biti umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i Krajini, a krajem dana i u Posavini.  I u subotu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. 
 

#BiH