Članak

'Uskoro još stotinu novih članova SDP-a u Banja Luci'

Predsjednik SDP-a je rekao da SDP ostaje demokratska stranaka, u kojoj će o ključnim potezima stranke odlučivati svi njeni organi, kao što je to bilo i do sada.

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić rekao je da postoje još neke političke partije, kao i nezavisni načelnici i gradonačelnici u BiH koji su zainteresirani da se priključe BH bloku, kojeg za sada čine SDP i Naša stranka, te da će taj projekt biti testiran već na narednim lokalnim izborima, a nakon toga će se pripremati i za Opće izbore.

„Siguran sam da će BH blok, pokazujući principijelnost, steći povjerenje birača i pokazi da jesmo alternativa nacionalnoj vlasti“, rekao je Nikšić u Dnevniku D Federalne televizije u četvrtak.

Na pitanje da li je BH Blok alternativa vlasti samo sa bošnjačke strane, Nikšić je rekao da se BH bloku ne mogu imputirati takve stvari.

„Od 59 izabranih zastupnika SDP ima 35 zastupnika bošnjačke i 24 zastupnika nebošnjačke nacionalnosti“, rekao je Nikšić, prenosi agencija Patria. Dodao je da će takva principijelnost BH bloka stvoriti pretpostavke da se i na područjima gdje dominiraju SNSD i HDZ otvori alternativa za druge stranke i drugačije politike.

„Mi smo prije četiri-pet dan u SDP primili 78 članova iz Laktaša i Banja Luke“, rekao je Nikšić, dodajući da u narednih mjesec ili dva očekuju novih stotinjak članova.

„Iz područja zapadne Hercegovine imamo zastupnika u Federalnom parlamentu. Dakle, čut će se glas tih ljudi i kroz SDP, a ne samo kroz HDZ“, rekao je Nikšić, najavljujući pojačane aktivnosti na području Republike Srpske i zapadne Hercegovine.

Predsjednik SDP-a je rekao da SDP ostaje demokratska stranaka, u kojoj će o ključnim potezima stranke odlučivati svi njeni organi, kao što je to bilo i do sada.

Nikšić je nedavno dobio drugi mandat na čelu SDP-a, dok će se 22. juna održati Kongres stranke na kojem će biti izabrani i osali organi partije.

#BiH