Članak

Vlada saglasna s potpisivanjem sporazuma Podlaskog vojvodstva i Republike Srpske

Donesena je i Odluka o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave.

SARAJEVO, (Patria) - Vlada Republike Srpske prihvatila je na današnjoj sjednici u Banja Luci Inicijativu za raspuštanje Skupštine opštine Teslić. 

Vlada je zadužila Ministarstvo uprave i lokalne samouprave da Inicijativu za raspuštanje Skupštine opštine Teslić, u skladu sa zakonom, dostavi Narodnoj skupštini  Republike Srpske na dalje postupanje, saopćeno je iz Vlade RS.

Donesena je i Odluka o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave.

Na sjednici je utvrđen Prijedlog zakona o zaštiti od požara.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o unapređivanju kvaliteta rada Republičkog pedagoškog zavoda kroz reorganizaciju, te zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture da u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom definiše pravce reorganizacije rada ove ustanove u skladu sa novim potrebama vaspitno - obrazovne prakse.

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o aktivnostima na uspostavljanju saradnje sa Podlaskim vojvodstvom, Republika Poljska, sa Prijedlogom sporazuma o saradnji.

Vlada je dala saglasnost za potpisivanje Sporazuma o saradnji između Podlaskog vojvodstva, Republika Poljska i Vlade Republike Srpske, BiH i ovlastila ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisa Pašalića, da u ime Vlade potpiše Sporazum.​

#BiH