Članak

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo i ove godine na Vilsonovom šetalištu

Općina Novo Sarajevo i ove godine pripremila je za sve građane manifestaciju „Ledena čarolija“.

(Patria) - Općina Novo Sarajevo i ove godine pripremila je za sve građane manifestaciju „Ledena čarolija“. Kod otvorene scene na Vilsonovom šetalištu u toku su završne pripremne aktivnosti
na postavljanju klizališta, drvenih kućica, čarobnog gradića, gdje će biti ponuđen raznovrstan sadržaj za sve generacije.

Tokom zimskog raspusta djeca će imati priliku besplatno naučiti klizati i uživati na otvorenom na ovoj čarobnoj lokaciji. Svim posjetiocima će biti obezbijeđeno besplatno korištenje klizaljki, kao i velikog klizališta. Najmlađi klizači će i ove godine imati svoje vrijeme na ledu koje mogu provesti samo u pratnji roditelja.

Dječija igraonica će biti veća nego li prethodnih godina, gdje će se odvijati edukativne, muzičke interaktivne i zabavne radionice svakog vikenda. Mališani će svakodnevno uživati u radionicama, a i uz poznate maskote. Tokom svakog dana mališane de u svojoj kućici dočekivati Djeda Mraz u zanimljivom društvu, a subotom je za njih pripremio i prigodne poklone.

Kako zabavi nema kraja na Ledenoj čaroliji svi posjetioci će biti u prilici na zanimljiv način osvojiti i vrijedne nagrade koje su obezbijedili dugogodišnji prijatelji projekta. Istaknuli bismo da su najveći napori uloženi u sigurnost klizališta, jer je prije svega namijenjeno djeci. Sa Ledenom čarolijom u punom sjaju i prazničnoj atmosferi na našem najpopularnijem šetalištu provedite najčarobniji dio godine. Cijeli prostor u neposrednoj blizini lokacije će biti dekorisan, kako bi se u punom sjaju dočarala praznična atmosfera na našem najpopularnijem šetalištu.

Svečano otvaranje Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo na Vilsonovom šetalištu desit će se u petak, 27. decembra u 18:00 sati uz prigodan zabavni program.

#Lifemagazin