Članak

MUK TRAJE Dizdarević posjetio djevojčicu koja i dalje nema pravo na liječenje

Sramota koju je nanijela ovom gradu menadžerica KCUS-a i krug ljekara oko nje, koji su odbili i to svojim potpisima

(Patria) - Slučaj djevojčice Nadin Smajlović nikad nije okončan! Otac djevojčice Denis Smajlović u izjavi koju je dao za novinsku agenciju Patria kaže da danas želi još jednom naglasiti kolektivnu sramotu ovoga grada koji ne omogućava liječenje Nadin. 

“Sramota koju je nanijela ovom gradu menadžerica KCUS-a i krug ljekara oko nje, koji su odbili i to svojim potpisima! Dakle svojim karijerama imenom i prezimenom potvrdili jedan od najnemoralnih postupaka zdravstvenih radnika u historiji medicine uopće.

Muk koji je zavladao od strane rukovodilaca države, Federalne Vlade svjetovnih i vjerskih autoriteta u Bosni i Hercegovine, strašniji je od najcrnjih događaja kojima svjedočimo od rata naovamo.

Na primjeru djevojčice Nadin u i prokletoj tišini koja je ušutila funkcionere radi straha za svoje fotelje prijeti da cijelo društvo povuče na dno civilizacije. Zato danas tražimo javno očitovanje Federalno ministarstvo zdravlja, Kantona Sarajevo, premijera Vlade FBiH i predsjednika Džaferovića i Komšića, te predsjednika SDA Izetbegovića da se oglase i kažu ima li se pravo Nadin liječiti u zemlji u kojoj je rođena!

Samo zbog potpune poslušnosti jednoj ženi, bez osjećaja samilosti ljekarske etike, elementarne ljudskosti mrlja je na savjesti svih nas. Zato danas još jednom upozoravamo javnost da se danas u srcu Evrope potpisuje akt o ne liječenju djevojčice.

Sramota je to svih nas”, izjavio je Denis Smajlović.

Profesor dr. Kemal Dizadarević boravi u BiH, i posjetio je na radost porodice djevojčicu Nadin. Podsjećamo njegova kolumna Evo ja se javljam, Sebija - Da liječim OVAKVO DIJETE, izazvala je veliku pažnju javnosti i još jednom podsjetila nadležne da je odbijanje liječenja krivično djelo.


 

#BiH