Članak

ZABORAVIO GDJE SJEDI Zastupnik Pavković bi da se pita o imenovanju ambasadora

Mašić je reagovao poslovnoičkom intervencijom i tražio da Zaimović pod hitno zakaže sjednicu. 

SARAJEVO, (Patria) - U okviru sata za zastupnička pitanja Damir Mašić (SDP) pitao je rukovodstvo Predstavničkog doma FBiH zašto nije održana tematska sjednica o stanju na KCUS-u i odlasku ljekara, a na zahtjev 21 zastupnika. 

Predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović kazao je da je dobio nekoliko zahtjeva da se raspravlja o zdravstvu u FBiH i da je sjednica prolongirana kako bi resorno ministarstvo dostavilo potrebne materijale. 

Mašić je reagovao poslovničkom intervencijom i tražio da Zaimović pod hitno zakaže sjednicu. 

Amer Obradović (Nezavisni blok) uputio je inicijativu prema Federalnom ministarstvu kulture i sporta za uspostavu registra za podršku državnom sportu.

Ivica Pavković iz HDZ-a, po uzoru na svog predsjednika Dragana Čovića, ne priznaje Hrvate izvan HDZ-a Hrvatima. 

Tako je danas, u okviru sata za zastupnička pitanja pitao za ono o čemu nema nikakve nadležnosti a odnosi se na imenovanje ambasadorice BiH u Češkoj. 

Nakon što se sjetio u kojem je Parlamentu, zastupnik Pavković je počeo da pita ono što može biti u domenu interesovanja parlamentarnih zastupnika FBiH. 

Pitao je Pavković CIK BiH šta će poduzeti povodom snimaka kupovine glasova Edima Fejzića.

Nakon glasanja o dnevnom redu, opozicija je tražila pojedinačno glasanje a predsjedavajući Zaimović dao pauzu kako bi se skupio dovoljan broj zastupnika.

#BiH #HDZBiH #IvicaPavković #MartinaMlinarevićSopta #Češka