Članak

Vijeće ministara BiH o prijemu kadeta u policijske agencije BiH

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine.

SARAJEVO, (Patria) - Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana danas u Sarajevu, treća od potvrđivanja 23. decembra 2019. godine. Na dnevnom redu je i tačka koju je predložilo Ministarstvo sigurnosti BiH, a tiče se prijedloga odluke o utvrđivanju Plana prijema kadeta u policijske agencije na nivou institucija Bosne i Hercegovine u 2020. godini. Već je najavljeno da prioritet ima Granična policija BiH koja se sa postojećim brojem policajaca ne može izboriti sa migrantskom krizom. 

Vijeće ministara će razmatrati Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd - Sarajevo. Bit će razmatran i Nacrt sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o održavanju i rekonstrukciji cestovnih međudržavnih mostova između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, sa Izvještajem o pregovorima.

Na prijedlog Ministarstva pravde BiH na dnevnom redu je i Nacrt zakona o dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine.

#BiH