Članak

Demantij Addiko banke i Odluka Žalbene komisije Vijeća za štampu

Također, utvrđujemo da demantij nije stigao na adresu Patrije

SARAJEVO, (Patria) - Odluku Žalbene komisije Vijeća za štampu i online medije u BiH, povodom žalbe Addiko bank a.d. na tekstove objavljene na portalu nap.ba uredništvo Patrije prenosi u cjelosti na ovom linku

Inače, prema uobičajenoj proceduri, Odluka je postavljena na web stranici Vijeća za štampu u BiH www.vzs.ba, Facebook http://on.fb.me/QEwbEw, i Twitter stranici Vijeća za štampu u BiH https://twitter.com/VZSuBiH.

Također, utvrđujemo da demantij nije stigao na adresu Patrije, niti je neko zvao iz Addiko banke da pita da li će demantij biti objavljen, no poštujući Vijeće za štampu naknadno objavljujemo tekst demantija u cjelosti.

"Obraćamo Vam se povodom teksta o navodno nezadovoljnim radnicima naše banke, a koji ste objavili danas na Vašem portalu. Smatramo da je izuzetno neprofesionalno objaviti pismo bez provjere tačnosti navoda, identiteta pošiljaoca i njegove vjerodostojnosti. Smiješno izgleda kad navodni nezadovoljni zaposlenici ne znaju napisati ispravno ime svog poslodavca, kao sto je slučaj u ovom "pismu".

Procesi zaposlenika protiv banke koji se spominju vuku korijene unazad 8-9 godina, puno prije sadašnje Uprave i sadašnjih vlasnika Addiko banke. Svi ti procesi su počeli bez ikakvog uticaja sadašnje Uprave i sadašnjih vlasnika, odnosno nasljeđeni su. Nasljeđeni proces i presudu Uprava Addiko banke je ispoštovala i riješila u skladu sa zakonskim propisima.

Spominjanje drugih zaposlenika, bez ikakve argumentacije i samo na osnovu insinuacija jednog bivšeg zaposlenika banke u najmanju je ruku čudno. Vjerujemo da će svi spomenuti zaposlenici tražiti pravnu zaštitu. Sa naše strane kategorički možemo potvrditi da se radi o netačnim i zlonamjernim navodima, kojima je jedini cilj blaćenje i diskreditacija zaposlenika koji vrijedno rade.
Svi navodi u pismu provjereni su interno, od strane nadležnih službi, ali i od strane nadležnih službi Grupacije i svi su se pokazali kao potpuno neosnovani. Nadležni i regulatorni organi, uključujući i inspekciju rada, kontinuirano vrše nadzor nad poslovanjem banke, te nisu imali nikakvih zapažanja po ovim pitanjima.

U skladu sa naprijed navedenim, pozivamo Vas da prije objavljivanja bilo kakvih informacija o našoj banci provjerite istinitost i relevantnost istih i ne narušavate naš ugled. 

#BiH