Članak

Dok se SDA ne oglašava, Dodik žali za Radončićem: Treba nam neko sličan

Radončić je danas podnio neopozivu ostavku, a sada je na SDA da predloži novog kandidata.

SARAJEVO, (Patria) - Dok se SDA nije zvanično oglašavala o ostavci ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a koji je najavio i kraj koalicije na državnom nivou, a nezvanično su neugodno iznenađeni ovim potezom, jedan od preostalih koalicionih partnera SNSD izrazio je svoje žaljenje.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da Radončićeva ostavka predstavlja obračun u okviru bošnjačke političke elite.

"Sam Radončić je rekao da je to problem migranata gdje postoji plan SDA. O tome smo mogli da čujemo na Predsjedništvu prije jedno mjesec dana i vidjelo se da tu nešto ne funkcioniše" rekao je Dodik novinarima ističući da to mjesto u Vijeću ministara pripada Bošnjacima.

On je za Radončića rekao da je bio čovjek koji je prihvatao realno pozicioniranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i da je obavljao konsultacije koje su bile od koristi i za BiH i Republiku Srpsku.

"Pokušat ćemo da nađemo nekog sličnog u tom pogledu i vjerujem da je to moguće", zaključio je Dodik.

Radončić je danas podnio neopozivu ostavku, a sada je na SDA da predloži novog kandidata. No zbog odnosa u koaliciji SDA-DF-HDZ BiH-SNSD pitanje je koliko će biti moguće potvrditi to imenovanje.

#BiH