Članak

Šepić: Da BiH ima ozbiljnu vlast jednostrani potezi Hrvatske ne bi iznenadili Vijeće ministara

"Ovo je nauk svima nama i vjerujem da će naši građani znati odbaciti ovu nesposobnu vlast".

SARAJEVO, (Patria) - Da Bosna i Hercegovina ima iole ozbiljnu vlast, Hrvatska nikad ne bi uvela jednostrano mjere o samoizolaciji za bh. građane, a da to ‘iznenadi’ članove Vijeća ministara BiH i da to oni saznaju iz medija, napisao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka. 

"Ako bi kojim slučajem to i uradila Hrvatska, da imamo poluozbiljnu vladu, u roku od 2 sahata bi bila održana hitna sjednica Vijeća ministara BiH i bio bi odgovor i reciprocitet iz naše zemlje. O tome sam pisao isti dan kad je Hrvatska uvela mjere i pozvao Vijeće ministara BiH da reaguje. Tek nakon 5 dana su odlučili čuti i poslušati savjet kako da reaguju i zaštite dignitet naše zemlje i građana, ali time i sebe kao vlasti, koju bi komšije konačno morale početi uvažavati. To je odmah rezultiralo time da vlasti iz R Hrvatske najave ukidanje samoizolacije već od sutra", dodaje Šepić.

"Ovo je nauk svima nama i vjerujem da će naši građani znati odbaciti ovu nesposobnu vlast i okrenuti se politikama koje će ih dostojno predstavljati i štititi njihove interese", zaključio je Šepić na FB.

#BiH