Članak

Za ubicom Nedžiba Spahića raspisana potraga

Nedžib Spahić je preminuo nekoliko sati kasnije u Općoj bolnici.

SARAJEVO, (Patria) - Radeći na rasvjetljavanju krivičnog "Ubistva" iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, preduzeli su niz operativno taktičkih i kriminalističko istražnih mjera i radnji, te su identifikovali osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. 

"Do sada je slobode lišena osoba inicijala S. H. rođen 1960. godine osumnjičen za krivično djelo iz člana 33. Krivičnog zakona FBiH (Pomaganje), te se nad istim vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, dok je za drugom osobom inicijala S. G. rođen 1977. godine raspisana potraga. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na prikupljanju dokaza, pronalasku osobe za kojom se traga i dokumentovanju krivičnog djela", kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP KS. 

Podsjećamo, u ponedjeljak navečer u bašti restorana Paper Moon na Grbavici sa više hitaca ranjen je Nedžib Spahić koji je preminuo nekoliko sati kasnije u Općoj bolnici. Ubica je pobjegao sa lica mjesta, a automobil je kasnije pronađen na Ciglanama. 

 

#CrnaHronika