Članak

Mujanović: Kasneći na posao, načelnik Hadžića Hamdo Ejubović oštetio budžet za skoro 90 hiljada KM

Dodaje da se ovome "mora reći STOP".

SARAJEVO, (Patria) - Važan segment na koji trebamo kao društvo obratiti pažnju je radna disciplina uposlenika u državnoj službi. Zašto uposlenici u privatnom sektoru nisu pošteđeni, niti im se prašta bilo koji vid nepoštivanja radnog vremena, pauza u toku radnog vremena, te se o tome strogo vodi evidencija, dok na suprotnoj strani imamo primjer da ova pravila postoje samo na papiru, pita se vijećnik Nezavisnog bloka u OV Hadžići Admir Mujanović.

"U općini Hadžiži radno vrijeme počinje u 8:00h, načelnik Hamdo Ejubović (SDA) dolazi na radno mjesto i do dva sata nakon početka radnog vremena. Satnica načelnika iznosi 16,50 KM, dva sata dnevno je 33 KM, a mjesečno 726KM za 22 radna dana, što je na godišnjem nivou 8.712 KM, te za 10 godina mandata ta cifra iznosi 87.120 KM. Zbog ovog vida bahatosti, mi kao društvo tonemo. Mnogi naši penzioneri nemaju za lijekove, roditelji nemaju djeci za hranu, obuću, odjeću, dok se naša imovina zloupotrebljava na ovakav i sličan način", poručio je Mujanović.

Dodaje da se ovome "mora reći STOP".

"Općina nije privatno vlasništvo, te se ne može ponašati kako ko hoće, obavezno, hitno treba koristiti aparat za evidenciju radnog vremena, trajanja pauze u toku radnog vremena, kako bi se ovome stalo u kraj. Kada svi ljudi, koji raspolažu imovinom građana shvate da su tu zbog potreba građana, da primaju uredno i blagovremeno naknadu za svoj rad, kada shvate da im je posao pomagati ljudima u rješavanju njihovih potreba, te strogo poštivanje radnog vremena i poštivanje propisa iz rješenja kojeg su potpisali zasnivajući radni odnos u državnoj službi, svima će biti bolje", zaključio je Mujanović. .

#BiH