Članak

Grad Gradačac izdvojio 470.000 KM za projekte iz oblasti sporta

Rok za realizaciju odobrenih projekta je 31.12. 2021. godine.

GRADAČAC, (Patria) - Grad Gradačac u svom budžetu planirao je 470.000 KM za transfere za sport, a raspisan je javni poziv za odabir projekata iz oblasti sporta  koji će se finansirati/sufinansirati u 2021. godini.

Grad Gradačac poziva organizacije civilnog društva (OCD)/nevladine organizacije (NVO) - sportske klubove da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa  javnim interesom i  razvojnim ciljevima Grada Gradačac (Strategija Općine Gradačac  2014-2023) iz oblasti sporta, i to: stvaranje preduslova za  takmičenje  sportskih klubova  u  2021. godini; afirmacija i razvoj masovnog sporta (trenažni proces, škole sporta); vanškolske sportske aktivnosti učenika osnovnih i srednjih škola sa fokusom na organizaciju gradskih školskih  takmičenja; organizacija tradicionalnih  sportskih mainfestacija; sportske aktivnosti i takmičenja  osoba  sa inavaliditetom.

Minimalni iznos sredstava za  dodjelu  po odobrenom projektu iznosi 1.000 Km, a maksimalan 240.000 KM. Grad Gradačac zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa finansijska sredstva u slučaju da projektni prijedlozi ne zadovoljavaju zadane kriterije.

Rok za realizaciju odobrenih projekta je 31.12. 2021. godine.

Opširnije o uslovima i javnom pozivu pogledajte ovdje

#BiH