Članak

PREDSTAVNIČKI DOM FBiH Čolpa: Nisam podržao dnevni red, jer su pogrešno poredani prioriteti

Dodaje da je današnja sjednica trebala je imati samo tri tačke dnevnog reda.

SARAJEVO, (Patria) - Odbio sam podržati sramotni dnevni red sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, a koji bi bio još sramotniji da Vlada nije povukla Prijedlog zakona o dopuni Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije, poručio je nezavisni zastupnik Nihad Čolpa.

"Smatram da ne trebamo razmatrati plan rada nesposobne Vlade u tehničkom mandatu, jedini plan Vlade FBiH može biti da njeni članovi dođu sa koferima u svoje kancelarije i odnesu svoje stvari. Informacije o smrtnosti u FBiH dobro dođu kao pokazatelj stanja u kojem se nalazimo, ali mi to znamo i bez Vlade FBiH kada prođemo pored prostorija Bakija, Pokopa i drugih društava koje obavljaju dženaze i sahrane širom FBiH i vidimo dugačke redove porodica preminulih. Nama su potrebne dodatne informacije na osnovu kojih ćemo donijeti adekvatne mjere, sa ciljem hitne pomoći bolnicama u FBiH koje trenutno mole humanitarne organizacije za donaciju kisika", ističe Čolpa.

Dodaje da je današnja sjednica trebala je imati samo tri tačke dnevnog reda.

"Prva, koja ne može čekati je urgentna raspodjela sredstava prema kantonima koja su namijenjen zdravstvu, druga ostavka Vlade FBiH, a treća imenovanje nove Vlade FBiH. Izvještaj ove Vlade svi osjetimo na svojoj koži. Primorali su građane FBiH na troškove i put za Beogradu da bi se vakcinisali, iako uredno plaćaju poreze ovom entitetu. Nesposobnost da nabave vakcinu dokazuje kolosalni raspad Vlade koja nema podršku ovog saziva Parlamenta. Aktuelna Vlada FBiH mora otići bez odlaganja!", zaključio je Čolpa. 

#BiH