Članak

Rat za budžet Banjaluke se nastavlja, tenzije prekinule sjednicu Skupštine

Nastavak sjednice zakazan za sutra

Sjednica Skupštine grada Banjaluka je prekinuta i biće nastavljena sutra u 10 časova, rekao je predsjednik Skupštine Mladen Ilić.

Kamen spoticanja su amandmani koje je dostavila većina u  Skupštini grada a za koje gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da nisu upućeni na vrijeme.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kaže da stoji pri svom stavu.

⁃ Član 159 . Poslovnika kaže da se amandmani moraju dostaviti najmanje dva radna dana prije sjednice. Pečati na dokumentima dokazuju da su oni dostavljeni u subotu – rekao je on i dodao da to pokazuje da nije ispoštovan Poslovnik.

Rekao je da neće dozvoliti da se amandmani koji nisu u skladu sa Poslovnikom i zakonom nađu na Skupštini.

- Tijelom ću braniti ovo, neću dozvoliti, radit ću po Božijoj pravdi, kunem vam se životom. Stric mi je dao život za ovaj grad. Dabogda dobili dijete pa njemu ovako radili. Izgubili smo mnogo žrtava, znate da ne uzimam platu, znate da ću od svojih para izgraditi tri parka. Ne mogu ovakvi amandmani, mimo poslovnika i zakona, samo je dio od onog što je političkim protivnicima kazao gradonačelnik.

S druge strane Ilić kaže da je ovo pokazalo kako nije bilo uslova za održavanje sjednice.

– Nadam se da će se do sutra smiriti tenzije. Vidjeli ste da smo morali imati česte pauze a nemamo niti potreban nivo demokratije da ovakvu sjednicu održimo – naveo je Ilić.

Kako prenosi portal banjaluka.24-com u Gradsku upravu Banjaluka došlo je nekoliko pripadnika  MUP-a Republike Srpske.

#BiH