Članak

I u sportu isto: Fijasko premijerligaša, tri tima postigla dogovor

Hasić je najavio i istupanje Veleža iz Premijer lige ako se nastavi sa tendencioznim suđenjem.

(Patria) - Sastanak četiri premijerligaška kluba u organizaciji FK Sarajevo završen je danas. Nakon sastanka ispred ovih klubova obratili su se Šemsudin Hasić (FK Velež), Damir Kasum (FK Sarajevo) i Mensur Mušija (FK Mladost Doboj Kakanj).

Hasić je govorio u ime ova tri tima i najavio je osnivanje Udruženja klubova Premijer lige.

"FK Velež, FK Sarajevo i FK Mladost Doboj Kakanj po zakonu i Statutu o udruženjima građana smo inicirali i u što skorijem periodu ćemo registrovati Udruženje premijerligaša BiH", rekao je Hasić, prenosi sportsport.ba

Hasić je najavio i istupanje Veleža iz Premijer lige ako se nastavi sa tendencioznim suđenjem.

Inače, umjesto najavljenih dvanaest, otkazalo je čak osam klubova. Bošnjački su klubovi “izdali” Velež i Sarajevo. Ili su na vrijeme shvatili da bespotrebno idu u avanturu, pišu sportske.ba.

Tokom prijepodneva premijerligaši, koji su prvobitno najavili sudjelovanje na “historijskom” sastanku, slali su saopštenja i opravdanja, čime su ostavili na cjedilu Sarajevo i Velež, inicijatore sastanka. Ova dva kluba proteklih su dana iznijeli primjedbe i razloge sastanka premijerligaša. Čak su tražili inostrane sudije. Prijetili su žalbom do UEFA-e. Spremni su snositi troškove za službena lica, ali… Savez im nije izašao u susret, braneći svoju odluku propisima NSBiH.

Pojedini klubovi nisu željeli “voditi tuđe ratove”, ali su podsjetili odgovorne na sudijske štetne odluke. Bilo kako bilo sastanak je propao, barem nije polučio efekat kakav su željeli. Najgore od svega što se u nogometnom “šesnaestercu” počeo koristiti vokabular svojstven političarima. Koji opstaju na raspirivanju nacionalističkih strasti.

#BiH