Članak

Iako nikada nije registrovan u KS, AU u BiH na listi ustanova na zvaničnoj stranici Ministarstva!

Do danas nije poznato da li je Američka škola za ekonomiju dostavila tražene podatke koje je dopisom zahtijevao tadašnji ministar Anis Krivić.

SARAJEVO, (Patria) – U jeku istraga o Američkom univerzitetu u BiH koji je predmet rada policijskih i pravosudnih organa i njegovom osnivaču Denisu Prciću, iznenađuje podatak koji se nalazi na web stranici Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i mlade KS.

Na zvaničnoj listi ustanova navodi se Američki univerzitet u BiH iako on nikada pod tim nazivom nije registrovan niti ima dozvolu za rad u KS. Prvobitno je u KS registrovan Fakultet međunarodnih finansija i bankarstva čiji je osnivač AU u BiH, a kasnije je osnovana Visoka škola Američka škola za ekonomiju. No, na stranici Ministarstva upravo je naveden Fakultet međunaordnih finansija i bankarstva koji više ne postoji. 

Iako je ministrica Melika Husić-Mehmedović dobro upoznata sa problemima u vezi rada AU u BiH začuđuju ovakvi podaci na zvaničnoj web stranici, a pogotovo jer je riječ o novom ministarstvu i novoj web stranici. Ukoliko i nije imala dovoljno podataka s obzirom da je došlo do razdvajanja ministarstva pažnju su joj morali i trebali skrenuti pomoćnici. 

U intervjuu datom Patriju u martu ove godine ministrica je potvrdila da je “Američka škola za ekonomiju je problematičan predmet koji pokušavamo „raspetljati“. Bilo je više upita u tom smjeru i ne mogu vam još dati konkretne informacije jer ne raspolažemo sa kompletnom dokumentacijom.”       

Do danas nije poznato da li je Američka škola za ekonomiju dostavila tražene podatke koje je dopisom zahtijevao tadašnji ministar Anis Krivić.

#BiH