Članak

SPS: Mjera protjerivanja za državljanina Srbije povezanog s organizovanim kriminalom

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti.

SARAJEVO, (Patria) -  Već duži vremenski period, Inspektori Službe za poslove sa strancima u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom kontinuirano preduzimaju sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH na pronalasku lica za kojeg se raspolaže informacijama da je uključen u kriminalne aktivnosti u vezi međunarodnog lanca organizovanog kriminala. 

S tim u vezi, dana 31.05.2021. godine, na području Kantona Sarajevo, lokalitet opštine Novo Sarajevo, pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora za strance u saradnji sa inspektorima Državne agencije za istrage i zaštitu, izvršeno je lociranje i lišenje slobode kretanja jednog lica državljanin Srbije inicijala V.S. 

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od tri (3) godine. Lice je stavljeno pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljeno sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi. 

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH. 

#BiH