Članak

STOJČEVAC Nesavjesni građani bacaju smeće gdje stignu, nadležne službe brzo reagirale

U komentarima građana na ovu Muzurovu objavu zatraženo je uspostavljanje videonadzora u parkovima.

(Patria) - Odlaganje smeća na nepropisnim lokacijama, parkovima i prirodi narušava cjelokupnu sliku glavnog grada BiH. U posljednje vrijeme društvenim mrežama širile su fotografije praznih kontejnera pored kojih su hrpe razbacanog smeća. Može se reći da se vodi "rat" onih koji kupe smeće i onih koji ga namjerno bacaju pored kontejnera i kanti za smeće.

Jutros je takav prizor bio na izletištu Stojčevac, a već tokom dana je smeće uklonjeno.

Načelnik općine Ilidža Nermin Muzur objavio je na svom profilu fotografije "prije" i "poslije" uz zanimljivu opasku:

"Istog (smeća op.a.) nije bilo prije dva dana, tako da nije posljednjih nekoliko dana, jer sam lično trčao ovom rutom. Sanirali smo ono što su nesavjesni građani uradili u rekordnom roku, Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja i JP Ilidža zajedničkim snagama. P.S. Ako nas je neko testirao, brzi smo i odgovorni i ne gledamo čija je nadležnost", napisao je Muzur.

U komentarima građana na ovu Muzurovu objavu zatraženo je uspostavljanje videonadzora u parkovima, kažnjavanje nesavjesnih građana. Posljednjih dana na Ilidži je primjetan veći broj turista, a u komentarima stanovnici Ilidže tvrde da iza sebe stavljaju smeće gdje stignu. 

#BiH