Članak

Đoković i zvanično Počasni građanin Visokog, zbog US Opena neće prisustvovati dodjeli 29. avgusta

Sve odluke su donesene jednoglasno, a sjednici su prisustvovala 23 vijećnika. 

VISOKO, (Patria) - Gradsko vijeće Visoko na devetoj radnoj sjednici u četvrtak 29. jula 2021. godine usvojilo je prijedloge odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Visoko za 2021. godinu. Povelja Grada Visoko dodijeljena je Reufu Jamakoviću, majoru Vojske Federacije BiH za doprinos u organizovanju otpora agresiji na BiH i odbrani Grada Visoko, kolektivna Povelja Grada Visoko je dodijeljena kompaniji „IGM“ Visoko, a za Počasnog građanina Grada Visoko za 2021. godinu je proglašen najveći sportista današnjice Novak Đoković. Povelja Počasnog građanina Đokoviću se dodjeljuje kao sportisti i najboljem svjetskom teniseru za pozitivnu promociju Grada Visoko i Bosne i Hercegovine.

Sve odluke su donesene jednoglasno, a sjednici su prisustvovala 23 vijećnika. 

Povelje i javna priznanja će biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Visoko 29.augusta 2021.godine, povodom Dana Grada Visoko.

Đoković je već nekoliko puta boravio na visočkim piramidama gdje ga je ugostio Semir Osmanagić čime je oči svjetske javnosti usmjerio na ovaj gradić. 

Najbolji svjetski teniser vjerovatno neće doći u Visoko tog datuma, s obzirom da 30. avgusta počinje US Open na kojem Đoković planira učestvovati ukoliko se oporavi od povreda. Na Olimpijadi u Tokiju nije uspio osvojiti medalju, a od meč u miksu sa kolegicom Ninon Stojanović za bronzu morao je odustati.  

#BiH