Članak

Velež bolji od Leotara u Vrapčićima

S ova tri boda Rođeni su stigli na peto mjesto s ukupno deset bodova. Leotar je deveti s pet bodova manje.

(Patria) - Fudbaleri Veleža su uspjeli vezati dva trijumfa, a nakon što su u prošlom kolu slavili na Pecari (0:1), večeras su na svom stadionu Rođeni savladali Leotar sa 2:1.

Odličan je Velež bio u prvom poluvremenu u kojem je stekao vodstvo od 2:0, ali u drugom je imao dosta problema, posebno s neugodnim Asimom Zecom. Iako su dosta pali u nastavku, Rođeni su uspjeli slaviti i tako u dobrom raspoloženju otišli na reprezentativnu pauzu, nakon koje ih čeka duel kući sa Sarajevom.

S ova tri boda Rođeni su stigli na peto mjesto s ukupno deset bodova. Leotar je deveti s pet bodova manje.

Strijelci za domaće bili su Samir Radovac i Haris Ovčina, a za goste je opet gol postigao Asim Zec, koji najavljuje da će biti veliko pojačanje za Leotar.

Nije bilo previše uzbuđenja na samom startu, a utakmica je u 8. minuti i prekinuta zbog bakljade domaćih navijača.

Prvo uzbuđenje donijelo je i pogodak, a igrala se tada 19. minuta. Nakon akcije Veleža po lijevoj strani dva igrača Leotara se sudaraju u želji da dođu do lopte, a ona na kraju završava u nogama Ede Vehabovića, koji asistira Samiru Radovcu. Radovac izlazi sam pred golmana Ristu Perišića i rutinski ga matira za 1:0.

Već u 26. minuti bilo je 2:0 za Rođene, a njihovu prednost je udvostručio Haris Ovčina. Dobio je jednu dobru loptu na desnu stranu i našao se sam pred Perišićem Ovčina, a potom ga je i savladao i zatresao mrežu gostiju.

Tri minute poslije tresla se prečka na golu gostiju, a pogodio ju je Đoko Milović nakon jedne odbrambene intervencije…

U 37. minuti je treći gol za Velež mogao postići Faris Zubanović. Na dodavanje Đanija Salčina šutirao je sa desetak metara, ali uspio je to odbraniti golman gostiju. Nedugo nakon toga Dejan Georgijević je šutirao preko gola.

Fenomenalne poteze smo u 44. minuti vidjeli od strane Đanija Salčina, koji je prošao nekoliko igrača Leotara, ali na kraju je šutirao jako loše – pored gola.

U finišu prvog dijela je Leotar imao sjajnu šansu preko Ristića, ali njegov šut s pet metara sjajno je odbranio Bogdanović. Potom je na drugoj strani opet prijetio Salčin, ali šutirao je pravo u Perišića, a potom je neprecizan bio i Vehabović.

U drugom poluvremenu se jako brzo i neočekivano Leotar vraća u utakmicu. Napravili su gosti pritisak, te izveli dva kornera, a nakon drugog u 54. minuti nastaje velika gužva u petercu Veleža i potom Asim Zec zakucava loptu u mrežu domaćina za 2:1.

Dosta slabije je igra Veleža izgledala u drugom dijelu, a Leotar je bio prilično opasan, pa je u 69. minuti mogao i do poravnanja, ali na kraju je Zec ovaj put bio neprecizan.

Velež je lijepu šansu imao u 76. minuti kada je Zubanović šutirao iskosa, ali odbranio je to Perišić. Prije toga je Perišića testirao i Zeljković, ali ovaj čuvar mreže je zaustavio silovit pokušaj defanzivca Rođenih.

Vršio je Leotar na kraju čak i blagi pritisak, ali do poravnanja nije uspio doći i završilo je 2:1.

#Sport