Članak

Dodik: Eskobar se miješa u unutrašnje stvari ove zemlje, zove, prijeti...

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da je tema sastanka bio Izborni zakon te strukturiranje doma naroda.

(Patria) - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da je tema sastanka jutros u Predsjedništvu BiH bio Izborni zakon te strukturiranje doma naroda.

"Ključno pitanje tu je rješavanje odnosa unutar Federacije kada je riječ o izboru člana Predsjedništva i struktuiranje domova naroda. Bila je prilika da ja saopštim da mi čekamo taj dogovor i da kažem da smo spremni da podržimo svaku varijantu koju donesu za Federaciju s tim da u Domu naroda tražimo da se biraju stvarni predstavnici naroda, a ne da se to kamuflira. Razgovarali smo kako da se riješi nametnuti zakon Incka (Inzko). To mora da se povuče i to je jedini uvjet koji može da riješi ovaj problem. To je jasno - rekao je Dodik.

Dodao je da je Eskobar rekao par dobrih stvari kao što su da nema Dejtona 2, da se ne spominje članstvo u NATO, što su rekli da podržavaju Dejton i da nisu spremni popravljati ga.

- To je ono što mi činimo, da BiH vratimo na ustavno pozicioniranu zemlju. Ali isto tako gospodin Eskobar se miješa u unutrašnje stvari ove zemlje. Poziva lidere daje im naloge, prijeti. To je postao degutantan način - rekao je Dodik te dodao da BiH nema snage da se brani od miješanja u unutrašnjost BiH.

#BiH