Članak

Čestitka Jevrejima povodom praznika svjetlosti – Hanuke

Čelnici Kantona Sarajevo upućuju čestitku svim Jevrejima u Kantonu Sarajevo, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini, povodom velikog vjerskog praznika-Hanuke

(Patria) -Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, u ime Vlade Federacije BiH i svoje lično, uputio je čestitku svim Jevrejima povodom Hanuke, u kojoj se kaže:

"Čestitam vam veliki blagdan posvećenosti i svjetlosti.  Želim da ga slavite u zdravlju, miru i radosti. Neka toplina i svijetlost ovog praznika ispuni vaše domove, te bude simbol njegovanja zajedničkih vrijednosti. Uz želju da vam Hanuka donese posebnu radost, upućujem vam najljepše čestitke.

I čelnici Kantona Sarajevo upućuju čestitku svim Jevrejima u Kantonu Sarajevo, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini, povodom velikog vjerskog praznika-Hanuke.

„Upućujemo vam čestitke povodom praznika slobode i svjetlosti-Hanuke, uz iskrene želje da ga provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju s porodicom i prijateljima.

Neka vam praznični dani koji dolaze budu ispunjeni blagostanjem, nadom i vjerom u ljepšu budućnost svih nas koji stoljećima živimo zajedno na ovim prostorima”, kaže se u čestitki Skupštine i Vlade KS.

 

#BiH