Članak

Košarka: Zmajevi savladali Bugarsku, na čelu tabele sa Litvanijom

Druga uzastopna pobjeda.

Reprezentacija BiH ostvarila je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Na gostovanju je savladana reprezentacija Bugarske rezultatom 85 - 75.

Poveli smo otvorili meč od Bugara, a sredinom prve četvrtine bili smo na dvocifrednoj prednosti (18:8). Imali smo najviše 11 poena prednosti, ali domaća selekcija uspjela je u drugoj dionici da se vrati, pa čak i da povede (34:33).

Izabranici selektora Vedrana Bosnića na startu druge četvrtine uspjeli su ponovo doći do dvocifrene prednosti, ali Bugari su se brzo približili i selektor Zmajeva pozvao je time put kod rezultata 27:31. Domaći su nastaviti sa ofanizvnim skokovima što nas je koštali i došli su do preokreta i prednosti od jednog poena (34:33).

Igra nešeg tima u nastavku se konsolidovala, a nešto više od tri minute do kraja Musa je pogodio trojku u pravo vrijeme za 34:38. Košarkaš Breogana u nastavku je još jednom pogodio trojku sa velike udaljenosti i Zmajevi su došli do značajne prednosti koja je na kraju poluvremena iznosila osam poena (42:50).

U trećoj četvrtini BiH je držala igru pod kontrolom i prednost je dodatno porasla. Bilo je 14 razlike.

U posljednjoj četvrtini došlo je do blagog pada u igri BiH tima. Bugarska se serijom 9 – 0 tri minute prije kraja približila na šest razlike. Selektor Bosnič je time autom smirio svoj tim, a utakmicu je konačno trojkom prelomio Robertson. Na kraju BiH je slavila zasluženu pobjedu.

#Sport