Članak

Odluka o Đokoviću u ponedjeljak, ostaje u karantinu u hotelu

Prvi reket svijeta je po dolasku u Australiju zadržan, nakon čega su lokalne vlasti donijele odluku da povuku vizu, da bi nedugo potom bila donijeta odluka o deportaciji.

(Patria) - Sudbina srbijanskog tenisera Novaka Đokovića bit će poznata u ponedjeljak, kada će Federalni sud donijeti odluku o njegovom boravku u Australiji.

Prvi reket svijeta je po dolasku u Australiju zadržan, nakon čega su lokalne vlasti donijele odluku da povuku vizu, da bi nedugo potom bila donijeta odluka o deportaciji. Vlasti Australije nisu htjele na osnovu priložene dokumentacije o nevakcinisanju odobriti boravak Đokoviću u toj zemlji, iako su prema tvrdnjama medija, tri tenisera ušla sa istom dokumentacijom.  

Đokovićev tim je na to uložio žalbu, a nakon kraćeg razmatranja, sudija Entoni Tejlor je donio odluku da saslušanje povodom Đokovićevog slučaja bude održano u ponedjeljak.

Tada će biti poznato i da li će Đoković imati priliku da nastupi na prvom grend slem turniru 2022. godine.

Dok čeka odluku, Novak se nalazi u hotelu koji služi kao prihvatni centar za izbjeglice i karantin za one koji uđu u Australiju. Njegov tim traži da mu se omoguće treninzi kako bi u slučaju pozitivne odluke bio spreman za nastup na Australian Openu. 

#BiH